June 27, 2007

1 2 3 4

Teringat lagu ni kat sekolah menengah duluuuu…terdengar pulak kat Radio IKIM…..bila dah jauh ngan Mama and Papa…sedihnya dengar lagu nih…...uwahhh nak balik Malaysia!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

1234 (Aris Ariwatan)

Satu… kasih yg abadi
Tiada tandingi dia yang satu
Dua… sayang berpanjangan
Membawa ke syurga kasihnya ibu

Tiga… lapar dan dahaga
Rela berpayahan setianya ayah
Empat… mudah kau ketemu
Berhati selalu beza antara
Kasih dan kekasih

Ibu kuingat dahulu
Menyisir rambut ku kemas selalu
Ayah menghantar ke sekolah
Bergunalah ilmu bila dewasa

Sayang dengar lagu ini
Untuk kau sandarkan buat pedoman
Jangan manis terus ditelan
Pahit terus dibuang… itu bidalan
Harus kau renungkan


June 20, 2007

Proud

I’m so proud of Am with the way he handled things yesterday…got goosebumps hearing his words….

So proud to be married to him….

yeah you’re my man!!!!!


June 19, 2007

Sabarlah Hanim

Am cakap…..”Manusia akan mengulangi perkataan yang sama berulang-ulang kali apabila sudah tiada hujah dan alasan lagi untuk melindungi kelemahan dirinya. Untuk maju ke hadapan, tidak perlu merintih dan meratapi sesuatu yang telah berlaku dibelakang”

..Percayalah Hanim…..satu hari nanti kebahagiaan akan sampai jua di tangan Hanim….

...Hanim dah lalui kesusahan lebih daripada org lain, dan InsyaAlllah Allah itu Maha Adil…kitorang percaya, one day Hanim akan jumpa yang selayaknya untuk Hanim, yang lebih baik..

...tabahkanlah hati…

...memang tak dapat nak dibayangkan sedihnya, kitorang faham….tapi kitorang harap Hanim dapat terus melangkah ke hadapan, maju ke hadapan, biar sahaja dia yg remukkan hati Hanim itu terus merintih dan meratapi perkara yang lalu, terus mencari dan mencari alasan dan terus timpakan kesalahan dan cari kelemahan Hanim…

Siapa dia nak buat Hanim sampai begitu sekali?

Sabarlah Hanim….


Wan!Baca nih!!

Follow-up to Raja Fernaliz & Wan Irfan Rinezry from Aisha a.k.a Kuyan

Alamak Wan!

Sorry ler lambat baca message…arituh Ezrina ada kasik hp number UK…memang tahu you guys balik mesia bulan 6 arituh….tapi tak call2 gak korang sebab…life tgh saiko gila kat sini tak tau dah camner….nak jumpa orang pun macam taknak je…macam segan….terperuk je kat umah…study tak abis2 jer…macam tak abis kot….last2 ngan Ezrina pun tak call2…

ntahler bodoh pulak cakap camtu…tapi anyway…tolong!!!Tak tau nombor tepon Klang!!!Biler tepon umah my parents pun dah hilang kontek number Uncle ngan Auntie….kalo tanya, my mum pun kata dia dah lama tak jumpa Auntie…dulu selalu gak terserempak kat jamuan2…skang dah tak nampak….

Macamana lerr agaknya nak kontek korang nih?

Congrats…fuiyo…..baby boys semua….dah nak masuk 3 pulak tu..cayalah Fern!!


June 11, 2007

Papa

Papa…

Terkenang pulak waktu dulu,

Ikut Papa pergi memancing

Tak kisah panas terik kat lombong

teh cina hilangkan dahaga

Memang selalu Kena marah

bila Papa check buku sekolah

tapi bila dah exams happy pulak

Sebab ‘A’ dapat banyak,results gempak

Hari sabtu papa ajar

Kena basuh kasut sekolah

Bila tiba hari Ahad

Kasut dah kering dikapur pulak

20 tahun selepas itu…

Papa di sana…jauh sekali…

Bila lagi dapat habiskan masa bersama?

Rindulah kat Papa….


June 07, 2007

You think you know someone…

...but….really….you don’t….

...and Hanim, I admire your courage…

...I admire your strength….

....he’s a loser if he doesn’t want you….a loser with no balls…


May 28, 2007

Today

Instead of studying, I spent my bank holiday afternoon watching the telly. Parent Trap and Father of the Bride 2. It must be great to have someone growing inside you. It must be great to be a mother. But to be honest I don’t quite know that feeling yet. I don’t know what Kuadik felt when she gave birth to her daughter. I don’t know what does it feel to look at the father of your daugther when he holds her in his arms.I am not yet a mother. Am is not yet a father. We don’t know when will the time come. It’s been 4 years, and yet we will wait, as Allah has His plan for me, for Am, for us all…


Slow–down?

I’m sorry, I’ve just discovered the so-called ‘slow-down’ global movements after my friend posted an article on the ‘slow-down’ and Volvo.

I googled the internet and found out that the whole idea of ‘slowing-down’ is to value our life. Yes, it makes sense to me how the trend in life nowadays is such that we are fast-forwarding everything, but somehow we don’t quite know the reason for rushing things. It is often our nature to want something as much as possible and we feel that we have to be quick or else we will be left out, and others might get there before us.

Then, I started to think…well, hang on. My religion has taught me the idea of ‘slowing-down’ way before people discovered this idea. It’s just the matter of translating the teachings of Islam. Don’t get me wrong, I’m not trying to fit my religion into anything, but it’s the total opposite. I view Islam as the way of life. Everything in life is Islam. Everything is a subset of Islam. Other people might think that religion is part of their lives. But as a Muslim, we should always think that we are in fact underneath the umbrella of Islam. Our whole lives are embodied within Islam, from the day we were born until the day we die.

We pray 5 times a day, we pause our daily routines to connect to God, thus we are taught to organise time, take control of time rather than letting time to control us. Whenever we are too drawn into something, focusing too much into our work to meet the deadlines, we stop and we pray.

We are taught to eat before hungry and to stop before we are full. We are taught to chew our food as much as possible before swallowing. We are taught that the right balance in consumption is one third of food, one third of water and leave one third for air. In essence, we are taught to ‘slow-down’ when we are eating. We are taught to take control of what we eat.

We are taught to be good to everyone around us, our families, our neighbours. When we value others around us, we tend to allocate time to be with them, to get to know them. We begin to understand that we need others to survive, as others need us. We realise that we don’t really want to spend too much time in the office, but we want the work-life balance. We also want to spend time with our families, our communities. Then we begin to realise that the limited time that we have at work is to be optimised. Thus, we work better, and we achieve better results.

Those are just few examples that I can think of at the moment.

There are two main things that we should always bear in mind. Our relationship with God and our relationship with His creation. What we do, and the time that we have in our hands have to reflect the two main aspects.

We should always remember that to ‘slow-down’ is not to waste time, but to value time, instead.


May 27, 2007

Jawapan

Ya…menjawab sebuah sajak yang aku dengar di Radio IKIM….

Memang aku patut untuk tidak merasa sedih…sebab siapalah aku…siapalah engkau yang membaca….kalau nak bandingkan dengan dugaan junjungan Rasulullah…Raja segala raja di syurga….ketika menghadapi dugaan yang tersangat hebat di zaman hidupnya….nak dibandingkan dengan sahabat-sahabat nabi….juara-juara Islam….yang terpaksa menghadapi segala seksaan dan dugaan…..

siapalah aku nak dibandingkan dengan mereka….

...siapalah aku….

tak patut aku bersedih….dan mengeluh….

Ya Allah kuatkan hambaMu yang lemah ini…

...aku selemah-lemahnya…..

...meski dugaanku kecil sangat ya Allah nak dibandingkan mereka yang berjuang untukMu…..tak sampai pun sebesar zarah….lemahnya aku Ya Allah….

.... aku ini lemah Ya Allah!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Whatever

I have no idea what to write….but I’ll write anyway…

...wanting to have what others have….that’s human nature I guess…we always feel that what we have is not enough….

...what we have we don’t treasure, but we feel sorry for ourselves for not having what others have….

I don’t want much in my life…I don’t throw myself into the luxuries of nice clothes, expensive makeups, cosmetics, I don’t pamper myself with the lusts for buying stuff for the sake of my pleasure…..whatever I have…I always give….that’s me….I don’t really care what others might say…I’m simple….but my biggest problem is feeling too much on everything….yes…I feel too much…I absorb too much….but I’m not good in expressing my feelings…telling others what I feel….in the end, instead of explode, I implode…I’m the least confrontational person…

I only want to have just enough so that I can give…but what is enough?I want to have a simple life….be good to my husband, to my parents and family….to everyone around me…but most importantly, a good slave to my Creator…


January 2021

Mo Tu We Th Fr Sa Su
Dec |  Today  |
            1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Search this blog

Most recent comments

  • oh, hensem nye, jehan miskin!!!!!!! Tahniah!!!!!!!!! 4 meetin jehan…......... by Arysha on this entry
  • i love this song too…thankz for the translate…i can;t do that!! by nuraini on this entry
  • Saya sokong apa yang telah Najmil Faiz lakukan. Bukan senang seorang yang dapat Gred 3 dalam SPM unt… by Tengku on this entry
  • Aiseh kak liza..malu la saya..hehehehhe by Bibi on this entry
  • isk rindu gak laa kat kak rose sapekate xwinduuuuuu… kak kuyan saya dah lame meninggalkan power sy… by apis585 on this entry

Blog archive

Loading…
RSS2.0 Atom
Not signed in
Sign in

Powered by BlogBuilder
© MMXXI