All entries for June 2007

June 29, 2007

400

..keping suratkhabar…

...Aku ngan Am kene hantar kat umah orang..

..takpe….aku redha…kami redha…memang kaki aku sakit, nak mengusung suratkhabar…badan aku sakit, memang terasa badan ni dah tak sekuat dulu…kaki aku ni tak sekuat dulu…

....tapi bila terkenangkan org lain kerja lebih teruk dari aku demi sesuap nasi, org di Madagascar korek tanah sampai 20 meter lebih nak cari Saphire, utk hidup…org Afrika jalan berpuluh-puluh kilometer ulang-alik carik air untuk hidup….tak terbanding langsung dengan apa yg aku buat…tak patut aku mengeluh…

Am kerja 12 jam kat kilang, kesian dia…dia penat sangatlah tadi tu tak dpt nak sambung hanto suratkhabar…takpe, aku yg patut buat…esok aku boleh jalan slow-slow…take my time…

Ya Allah kabulkanlah permintaan kami, agar Am dapat sambung belajar…aku dapat lepas dari mimpi ngeri kat Warwick…dan mulakan hidup baru….


June 27, 2007

Thanks Zaimah!

Follow-up to Milo from Aisha a.k.a Kuyan

for the Milo!

Masa tulis pasal Milo ni memang tengah kemaruk…ntah memenda tah tulis…tapi tak sangka Zaimah sudi pulak poskan Milo…

Thanks bebanyak teringat kat kita and Am…

Rindu nyer time kat Claycroft dulu…


1 2 3 4

Teringat lagu ni kat sekolah menengah duluuuu…terdengar pulak kat Radio IKIM…..bila dah jauh ngan Mama and Papa…sedihnya dengar lagu nih…...uwahhh nak balik Malaysia!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

1234 (Aris Ariwatan)

Satu… kasih yg abadi
Tiada tandingi dia yang satu
Dua… sayang berpanjangan
Membawa ke syurga kasihnya ibu

Tiga… lapar dan dahaga
Rela berpayahan setianya ayah
Empat… mudah kau ketemu
Berhati selalu beza antara
Kasih dan kekasih

Ibu kuingat dahulu
Menyisir rambut ku kemas selalu
Ayah menghantar ke sekolah
Bergunalah ilmu bila dewasa

Sayang dengar lagu ini
Untuk kau sandarkan buat pedoman
Jangan manis terus ditelan
Pahit terus dibuang… itu bidalan
Harus kau renungkan


June 20, 2007

Proud

I’m so proud of Am with the way he handled things yesterday…got goosebumps hearing his words….

So proud to be married to him….

yeah you’re my man!!!!!


June 19, 2007

Sabarlah Hanim

Am cakap…..”Manusia akan mengulangi perkataan yang sama berulang-ulang kali apabila sudah tiada hujah dan alasan lagi untuk melindungi kelemahan dirinya. Untuk maju ke hadapan, tidak perlu merintih dan meratapi sesuatu yang telah berlaku dibelakang”

..Percayalah Hanim…..satu hari nanti kebahagiaan akan sampai jua di tangan Hanim….

...Hanim dah lalui kesusahan lebih daripada org lain, dan InsyaAlllah Allah itu Maha Adil…kitorang percaya, one day Hanim akan jumpa yang selayaknya untuk Hanim, yang lebih baik..

...tabahkanlah hati…

...memang tak dapat nak dibayangkan sedihnya, kitorang faham….tapi kitorang harap Hanim dapat terus melangkah ke hadapan, maju ke hadapan, biar sahaja dia yg remukkan hati Hanim itu terus merintih dan meratapi perkara yang lalu, terus mencari dan mencari alasan dan terus timpakan kesalahan dan cari kelemahan Hanim…

Siapa dia nak buat Hanim sampai begitu sekali?

Sabarlah Hanim….


Wan!Baca nih!!

Follow-up to Raja Fernaliz & Wan Irfan Rinezry from Aisha a.k.a Kuyan

Alamak Wan!

Sorry ler lambat baca message…arituh Ezrina ada kasik hp number UK…memang tahu you guys balik mesia bulan 6 arituh….tapi tak call2 gak korang sebab…life tgh saiko gila kat sini tak tau dah camner….nak jumpa orang pun macam taknak je…macam segan….terperuk je kat umah…study tak abis2 jer…macam tak abis kot….last2 ngan Ezrina pun tak call2…

ntahler bodoh pulak cakap camtu…tapi anyway…tolong!!!Tak tau nombor tepon Klang!!!Biler tepon umah my parents pun dah hilang kontek number Uncle ngan Auntie….kalo tanya, my mum pun kata dia dah lama tak jumpa Auntie…dulu selalu gak terserempak kat jamuan2…skang dah tak nampak….

Macamana lerr agaknya nak kontek korang nih?

Congrats…fuiyo…..baby boys semua….dah nak masuk 3 pulak tu..cayalah Fern!!


June 11, 2007

Papa

Papa…

Terkenang pulak waktu dulu,

Ikut Papa pergi memancing

Tak kisah panas terik kat lombong

teh cina hilangkan dahaga

Memang selalu Kena marah

bila Papa check buku sekolah

tapi bila dah exams happy pulak

Sebab ‘A’ dapat banyak,results gempak

Hari sabtu papa ajar

Kena basuh kasut sekolah

Bila tiba hari Ahad

Kasut dah kering dikapur pulak

20 tahun selepas itu…

Papa di sana…jauh sekali…

Bila lagi dapat habiskan masa bersama?

Rindulah kat Papa….


June 07, 2007

You think you know someone…

...but….really….you don’t….

...and Hanim, I admire your courage…

...I admire your strength….

....he’s a loser if he doesn’t want you….a loser with no balls…


June 2007

Mo Tu We Th Fr Sa Su
May |  Today  | Jul
            1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30   

Search this blog

Most recent comments

  • oh, hensem nye, jehan miskin!!!!!!! Tahniah!!!!!!!!! 4 meetin jehan…......... by Arysha on this entry
  • i love this song too…thankz for the translate…i can;t do that!! by nuraini on this entry
  • Saya sokong apa yang telah Najmil Faiz lakukan. Bukan senang seorang yang dapat Gred 3 dalam SPM unt… by Tengku on this entry
  • Aiseh kak liza..malu la saya..hehehehhe by Bibi on this entry
  • isk rindu gak laa kat kak rose sapekate xwinduuuuuu… kak kuyan saya dah lame meninggalkan power sy… by apis585 on this entry

Blog archive

Loading…
Not signed in
Sign in

Powered by BlogBuilder
© MMXIX