All entries for Friday 29 June 2007

June 29, 2007

400

..keping suratkhabar…

...Aku ngan Am kene hantar kat umah orang..

..takpe….aku redha…kami redha…memang kaki aku sakit, nak mengusung suratkhabar…badan aku sakit, memang terasa badan ni dah tak sekuat dulu…kaki aku ni tak sekuat dulu…

....tapi bila terkenangkan org lain kerja lebih teruk dari aku demi sesuap nasi, org di Madagascar korek tanah sampai 20 meter lebih nak cari Saphire, utk hidup…org Afrika jalan berpuluh-puluh kilometer ulang-alik carik air untuk hidup….tak terbanding langsung dengan apa yg aku buat…tak patut aku mengeluh…

Am kerja 12 jam kat kilang, kesian dia…dia penat sangatlah tadi tu tak dpt nak sambung hanto suratkhabar…takpe, aku yg patut buat…esok aku boleh jalan slow-slow…take my time…

Ya Allah kabulkanlah permintaan kami, agar Am dapat sambung belajar…aku dapat lepas dari mimpi ngeri kat Warwick…dan mulakan hidup baru….


June 2007

Mo Tu We Th Fr Sa Su
May |  Today  | Jul
            1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30   

Search this blog

Most recent comments

  • oh, hensem nye, jehan miskin!!!!!!! Tahniah!!!!!!!!! 4 meetin jehan…......... by Arysha on this entry
  • i love this song too…thankz for the translate…i can;t do that!! by nuraini on this entry
  • Saya sokong apa yang telah Najmil Faiz lakukan. Bukan senang seorang yang dapat Gred 3 dalam SPM unt… by Tengku on this entry
  • Aiseh kak liza..malu la saya..hehehehhe by Bibi on this entry
  • isk rindu gak laa kat kak rose sapekate xwinduuuuuu… kak kuyan saya dah lame meninggalkan power sy… by apis585 on this entry

Blog archive

Loading…
Not signed in
Sign in

Powered by BlogBuilder
© MMXX